ژئوتکنیک و بهسازی خاک

امروزه علم ژئوتکنیک با تکیه‌بر تجربیات چند صدساله خود، امکان اجرای بسیاری از پروژه‌های عظیم را فراهم کرده است. که یکی از مهم‌ترین آنها اجرای پروژه های عمرانی بر روی خاک های مشکل‌ساز است. بهسازی خاک روشی نوین جهت ایجاد بستری مناسب برای اجرای پروژه است.ارتقای شرایط ژئوتکنیکی خاک متناسب با شرایط پروژه مورد نظر و به صورت کنترل شده، جهت احداث یک سازه را بهسازی خاک می نامند. بهسازی خاک سبب بهبود شرایط ژئوتکنیکی خاک، متناسب با نوع پروژه، کاهش هزینه و زمان اجرا و افزایش طول عمر بهره‌برداری میگردد.با استفاده از روش های متعدد و متنوع، امروزه یکی از مهمترین کاربردهای علم ژئوتکنیک به شمار می آید. احداث سازه ها روی بستر های نامناسب و خاک های مساله دار، این الزام را ایجاد می کند که پیش از شروع طراحی و عملیات اجرایی سازه عملیات بهسازی جهت مناسب سازی بستر در اولویت قرار گیرد.

بهسازی خاک مجموعه روش‌های مورد استفاده به منظور بهبود خواص مکانیکی خاک و آماده‌سازی آن برای اجرای سازه‌های مهندسی است.  آشنایی با این روش‌ها و کاربردهای آن‌ها، امکان برنامه‌ریزی و طراحی مناسب سازه، به منظور اجرای ایمن و اقتصادی پروژه را فراهم می‌کند.راهم سازی شرایط مناسب برای کمک به بهبود وضعیت فعلی و آماده سازی خاک میشود.

تقویت خاک از جمله کارهایی است که قبل از شروع ساخت و ساز انجام شده است. با انجام این فعالیت های ایمنی سازه ما در صورت وقوع زلزله یا هر گونه تهدیدی از مقاومت بالایی برخوردار خواهد بود. در ابتدا به سازمان مربوطه در ارتباط با شروع حفاری اطلاع داده می‌شود. بعد از اقدامات لازم برای انجام آن مثل مستقر کردن دستگاه مورد نظر و تعیین عمق انجام می‌شود.